Wednesday, January 9, 2019

ινστιτουτο γκαιτε τιμες

https://dfvfaawk.blogspot.com/2019/04/blog-post_21.html
ονειροκριτης τσακωμος με συγγενη
ινστιτουτο γκαιτε τιμες

Ωστόσο, επέστησε την προσοχή των κατοίκων του νησιού για μία «φυσική ακολουθία» μετασεισμών που μπορεί να φτάσει σε μεγέθη ακόμη και των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.


«Οι σεισμικές ακολουθίες μπορεί να συνεχιστούν για μία εβδομάδα με 10 μέρες ακόμη, δίνοντας 50 ή και 100 μετασεισμούς. Περίπου τα τρία τέταρτα των μετασεισμών θα έχουν εξαντληθεί μέχρι τα τέλη του Ιουλίου, ωστόσο, ίσως να συνεχιστούν με μικρότερη ένταση και τους επόμενους μήνες» ανέφερε ο κ. Παπαζάχος στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Σε ό, τι αφορά το μέγεθος αυτών των μετασεισμών εκτίμησε ότι πιθανώς να είναι της τάξης των 4,5 ή και 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, γι' αυτό τόνισε ότι «καθώς ένας μετασεισμός είναι δυνητικά επικίνδυνος, θεωρείται αδιανόητη η κατοίκηση σπιτιών ή κτιρίων που δεν έχουν ελεγχθεί ή έχουν κριθεί ακατάλληλα».


https://xipmsieq.blogspot.com/2019/02/blog-post_1.html

Σύμφωνα με τον καθηγητή, το μέγεθος του σεισμού της Κω, όπως εκτιμάται από το σύνολο μετρήσεων των σεισμογράφων, υπολογίζεται στους 6,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. «Μιλάμε για το γνωστό ρήγμα της χερσονήσου της Αλικαρνασσού. Είναι ένα μεγάλο ρήγμα, μήκους 50χλμ» σημείωσε και θύμισε τον μεγάλο σεισμό από το ίδιο ρήγμα, το 1933, μεγέθους 6,8 βαθμών, που είχε αρκετούς νεκρούς και τραυματίες, όπως και του 1941 και του 1968, μεγέθους 6 βαθμών.


ρουχα λατιν αθηνα

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενεργοποίησης άλλων γειτονικών ρηγμάτων, ο κ. Παπαζάχος είπε ότι πάντα είναι υπαρκτή μία τέτοια πιθανότητα, αλλά δεν μπορεί ούτε να προσδιοριστεί, ούτε να εκτιμηθεί κάτι τέτοιο. Επισήμανε, εξάλλου, ότι το ρήγμα της Αλικαρνασσού έχει διάφορες προεκτάσεις, τόσο ανατολικά, όσο και δυτικά. «Μόνο ως πιθανότητα μπορεί να ληφθεί υπόψη, στη διάρκεια της μετασεισμικής ακολουθίας, κάτι όμως που έχει επιστημονικό ενδιαφέρον και όχι πρακτικό», υπογράμμισε.


Ενθαρρυντικά τα δεδομένα για τον δομικό ιστό της Κω, σύμφωνα με το ΙΤΣΑΚ.


Σύμφωνα με τα δεδομένα του πανελλαδικού δικτύου επιταχυνσιογράφων του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών (ΙΤΣΑΚ), η κατάσταση φαίνεται ενθαρρυντική για τον δομικό ιστό του νησιού, καθώς δεν παρατηρούνται βλάβες στα φέροντα υλικά της πλειοψηφίας των κτιρίων (σκυρόδεμα), παρά μόνο σε τοιχοποιίες.



ινστιτουτο γκαιτε τιμες

No comments:

Post a Comment